Quantcast
Channel: Obiectiv Jurnalul de Tulcea – Citeste ce vrei sa afli
Viewing all articles
Browse latest Browse all 840

Franc: Piața de franciză din România este în creștere. 8 idei de afaceri gata făcute în domeniul restaurantelor și hotelurilor de interes pentru antreprenorii români

$
0
0

Franc: Piața de franciză din România este în creștere. 8 idei de afaceri gata făcute în domeniul restaurantelor și hotelurilor de interes pentru antreprenorii români

Afacerile cu hoteluri, restaurante și cafenele devin din ce în ce mai atractive pentru antreprenorii români, în special în sistemul de franciză, potrivit Franchwise, cea mai mare companie de consultanță în franciză din România.

Datorită cadrului structurat, sprijinului oferit de consilieri în întreaga afacere, dar și resurselor bine calculate necesare încă de la început și riscurilor mult mai reduse asociate startup-urilor tradiționale, franciza a atras atenția românilor care doresc să treacă în antreprenoriat. .

„Franciza este o oportunitate excelentă pentru antreprenorii români de a intra în lumea afacerilor cu riscuri reduse și sprijin continuu. Proiecte de franciză de afaceri Ne angajăm să sprijinim antreprenorii în fiecare pas al călătoriei lor de afaceri. Observam un interes din ce în ce mai mare pentru industria hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor, cu 200 de noi francize deschise anual”, a spus el. Raluca Vojko, ambasador al mărcii franceze.

Cele mai atractive 8 idei de franciză HoReCa în rândul antreprenorilor români sunt:

1. Compania de cafea TED. – O cafenea cu mișcare rapidă care necesită o investiție între 40.000 și 50.000 de euro. Ted’s Coffee Co. oferă… O varietate de cafele și o atmosferă prietenoasă perfectă pentru socializare.

2. Frutissimo – Cel mai mare lanț de sucuri proaspete din Europa de Est, care poate fi introdus pe piața din România cu o investiție cuprinsă între 150.000 și 200.000 de euro. Suma acoperă taxa de exclusivitate pentru România și primele trei unități ale Fruitisimo, care vor marca debutul principalului partener de franciză.

3. Pizza Trevi – Una dintre cele mai mari francize locale, necesită o investiție de 70 de mii de euro. Suma acoperă totul, de la amenajarea, furnizarea de echipamente, dotarea și asigurarea stocului inițial de materii prime, până la taxele de franciză, garanțiile acordate proprietarului pentru închirierea spațiului, costul pregătirii inițiale a angajaților și a francizatului și a lucrului. capitalul necesar în primele luni de funcționare.

4. Pizza Maya – Prima franciză exclusiv de livrare de pizza din România, cu o investiție cuprinsă între 45.000 și 65.000 de euro. Pizza Maya este potrivită pentru orașele cu o populație de peste 150.000 de locuitori și oferă două formate: livrare sau bucătărie cloud. Un potential francizat are nevoie de intre 25 de metri patrati si 45 de metri patrati, in functie de modelul de franciza ales.

5. Harry Ramsden Brandul britanic fish and chips de renume mondial necesită o investiție de 300.000 de lire sterline. Volumul potențial al vânzărilor este estimat între 500.000 și 100.000 de lire sterline.

6. Leonidas – Furnizor de praline belgiene, care oferă peste 120 de tipuri de praline belgiene realizate din cea mai bună ciocolată. Costul deschiderii unei astfel de francize variază între 25.000 € și 65.000 €, în funcție de detaliile fiecărei locații. Viitorul partener de franciză poate alege între trei tipuri de formate de magazin, adaptate pieței și locației specifice.

7. Vafe – O franciză în continuă expansiune, potrivită pentru orașele medii și mari, care implică o investiție de 40.000-50.000 de euro, care acoperă tot ce este necesar pentru deschiderea unei locații funcționale. Bubble Waffles a început în Costinești și s-a extins rapid în alte orașe din România.

8. Semigiriya Pietro – Un proiect care se adaptează oricărei perioade Acest concept necesită o investiție între 80 mii și 90 mii euro, în funcție de dimensiunea șantierului și de starea echipamentului tehnic la momentul achiziției. Suma include costurile de amenajare, echipamente și mobilier, precum și software-ul, inventarul inițial al materiilor prime, garanțiile pentru închirierea spațiului și costurile cu capitalul de lucru pentru primele luni de funcționare.

Datele la nivel de franciză arată că perioada de rambursare în sectorul francizei de hoteluri, restaurante și cafenele este, în general, între 2,5-3 ani pentru locațiile premium și costă pragul de rentabilitate în 2-3 luni. Totuși, pentru o bună gestionare financiară a locațiilor francizate, se recomandă alocarea unui fond de rezervă pentru 4-6 luni de funcționare.

În România, franciza este foarte vizibilă în sectorul HoReCa, atât prin companiile locale care s-au dezvoltat prin franciză, cât și prin marile mărci internaționale care operează în regim de franciză și încep să atragă din ce în ce mai multă atenție din partea antreprenorilor pentru modelele de afaceri dovedite și sprijinul permanent.

Aproximativ 150 până la 200 de francize noi se deschid anual în sectorul HoReCa, compania estimează că tendința ascendentă va continua. Franchwise se angajează să sprijine antreprenorii români în identificarea și dezvoltarea oportunităților de franciză, contribuind la creșterea mediului de afaceri din România.

Despre franciză

Fondată în 2011, Franchwise este cea mai mare companie de consultanță în franciză din România, contribuind la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc. Până în prezent, Franchwise a ajutat peste 60 de companii din România să se extindă prin sistemul de franciză, și a dezvoltat pe piață peste 300 de proiecte de franciză de afaceri, cu o investiție totală de peste 22 de milioane de euro, sprijinind antreprenorii să investească în afacerea potrivită. francizeze și își sporesc valoarea într-un mediu comercial de afaceri. De asemenea, compania este implicată în dezvoltarea de proiecte internaționale în România, precum Logiscool, TUI Travel, Ethan Allen și Sacoor Brothers.

Mai mult, pentru a încuraja antreprenorii și viitorii antreprenori să-și dezvolte afacerile, Franchwise a dezvoltat cursuri de franciză pentru francizori și francizați, la care au participat până acum peste 100 de companii. În plus, compania a continuat să dezvolte un sistem de resurse și instrumente dedicate comunității de francize din România – Franchwise este principalul partener al proiectului STUP dedicat antreprenorilor, dezvoltat în parteneriat cu Banca Transilvania – precum și dezvoltarea de instrumente de finanțare pentru sprijinirea francizei. , fără garanții de la francizați, cei care investesc în afaceri de franciză în România.

__

*Acesta este un comunicat de presă.

The post Franc: Piața de franciză din România este în creștere. 8 idei de afaceri gata făcute în domeniul restaurantelor și hotelurilor de interes pentru antreprenorii români first appeared on Obiectiv Jurnalul de Tulcea - Citeste ce vrei sa afli.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 840